Laren, een thuis voor levensgenieters

Laren, het meest pittoreske en chique dorp in Het Gooi. Waar luxe en paraderen samen komen. Waar je perfect kan shoppen, maar ook heerlijk op het terras mensen kan kijken. Welke spots mag u niet missen in Laren? Wij nemen u mee!

Leuke hotspots Laren

Shoppen

Shoppen? Struin heerlijk langs alle winkeltjes, want Laren heeft voor ieder wat wils. Van fashion en interieur tot beauty en kids. Bij deze vier wilt u elke dag wel shoppen. House of Poems: Hip, tijdloos en de mooiste dameskleding. Skins: Een ware snoepwinkel voor beauty producten en parfum. Wolterinck: Interieur waar u u tegen zegt. Store of Daydreams: Het enige kinderwarenhuis van Nederland met de mooiste kleding, accessoires en speelgoed voor uw kroost.

Singer Laren

De Singers waren hartstochtelijke kunstverzamelaars. In Singer Laren vindt u werk van de School van Barbizon, Amerikaanse schilders en impressionistisch werkende Gooise kunstenaars.
Het museum is een begrip in de kunstwereld met bijzondere tentoonstellingen en activiteiten. Het biedt ook een podium voor jonge en talentvolle kunstenaars met de tentoonstelling Window of Opportunity.

Uit eten in Laren

Rond het centrum en in diverse gezellige straatjes in heel Laren vindt u leuke bars en restaurants waar het heerlijk toeven is. Bij mooi weer, lekker in de zon op het terras. Zelfs bij minder mooi weer is het comfortabel op het verwarmde terras! Om mensen te ontmoeten en lekker ontspannen te verpozen. Maar ook wanneer u snel iets wilt eten of voor thuis lekkers mee wilt nemen, biedt Laren u een uitgebreide keus.

Schaapskooi

De schaapskooi op de Blaricummerheide is echt een aanrader! Zeker in het vroege voorjaar wanneer de lammetjes net zijn geboren. U heeft hier, het hele jaar door in de vroege ochtend en aan het einde van de middag, een grote kans om de kudde bij de kooi aan te treffen. Opvallend aan de Drentse heideschapen zijn hun lange staart en hun horens. De kudde heeft een belangrijke taak, de schapen zorgen ervoor dat de heide in stand gehouden wordt.
De schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant De Eendracht aan de Oude Naarderweg 1 in Blaricum

Poffertjes eten

Al ruim honderd jaar staat aan de Larense brink een prachtige oud-Hollandse poffertjeskraam. Laren en omstreken schuiven hier aan, want de poffertjes zijn een begrip. U ruikt hier de lente nog eerder dan dat u hem voelt. Want eind april, even voor Koningsdag, staat het geurige en kleurige visitekaartje van het dorp weer te pronken op de Brink.
Poffertjeskraam Corn. de Haan heeft een authentieke inrichting: kanten gordijnen, linnen plafonds en houten meubilair uit de 19e eeuw.

Omgeving Laren

Welkom in Laren

Laren heeft een sfeervolle dorpskern met nog veel authentieke panden. In deze dorpskern vindt u kleine boetiekjes, maar ook de bekende grote winkelketens. Stille getuigen uit de tijd dat het brinkdorp ontdekt werd door bekende kunstschilders. Nog altijd kunt u als kunstliefhebber hier uw hart ophalen in de vele kleine ateliers. Met toonaangevende restaurants en heerlijke terrasjes is Laren bovendien een hotspot voor fijnproevers. Als levensgenieter zult u zich hier gelijk thuis voelen.

Unieke locatie
De locatie van Lindenhof kenmerkt zich door de unieke ligging in Laren, waar groene bossen en paarsbloeiende heide het karakteristieke landschap kleur geven. Binnen twee minuten fietsen bent u in het centrum van Laren. Achter de Blaricummertollaan liggen zwembad De Biezem en indoor tennishal Sprokkelenburg. Bovendien woont u op steenworp afstand van Goyer Golf & Country Club.


Museum Singer Laren

7 minuten

Laren centrum

2 minuten

Natuurgebied Postiljon

12 minuten

Molen van Laren

6 minuten


Amsterdam

35 minuten

Schiphol

31 minuten

Loosdrechtse Plassen

20 minuten

Amersfoort

25 minuten

Utrecht

25 minuten